Aktualitások

Nem minden arany, ami fénylik; avagy mindenki olvassa el tüzetesen a kézhez vett villamos energia ajánlatokat.

Egy példa. 2012. szeptember, október hónapokban számtalan fogyasztó találhatta postaládájában azt az ELMŰ szerződéses ajánlatot, melyben arra buzdítja a szolgáltató a jelenleg egyetemes szolgáltatásban ellátott (többnyire KKV) Ügyfeleit, hogy „szerződjenek 18 hónapra árgaranciával, mindössze nettó 22,57 HUF/Kwh áron”. Nézzük csak meg közelebbről, valóban mit is jelent valójában ez a „nagyvonalú” ajánlat!

Papír, ami nélkülözhetetlen

Talán nem vésődött be eléggé a köztudatba, de jövőre már senki nem adhatja el lakóingatlanát energetikai tanúsítvány nélkül. A hazai lakások energetikai szempontból zömmel elavultak.

Árampiac: megéri váltani

  Akár ötödével is csökkenthetik villamosenergia-költségeiket azok a kis-, illetve közepes vállalatok (KKV-k), amelyek áramszolgáltatót cserélnek. Az ersődő verseny, a nyomott piaci árszint, valamint a fokozódó költségérzékenység mind többeket ösztökél a váltásra.  

Kemény árharcban a nagyfogyasztók

  Feltételekkel ugyan, de az áramszolgáltatók hajlandónak mutatkoznak az áramár csökkentésére az ipari nagyfogyasztóknak. Az ügy előzménye, hogy amint az Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete (Ipenerg) rámutatott, egy jogszabály-előkészítési hiányosság miatt a fogyasztók egy csoportja duplán fizeti meg a villamos energia árába beépített távhőár-támogatást.  

Túlszámlázó energiacégek: itt a megoldás?

Törvénymódosítás várható az energiacégek számlázási gyakorlata kapcsán - tájékoztatta a Népszabadságot Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője.

EU villamosenergia-piacok összekapcsolása

Az EU villamosenergia-piacok összekapcsolásának hatására elképzelhető, hogy akár egy cseh, vagy szlovák szolgáltatótól is vásárolhatok áramot?
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail cím:
Témakör:
KÉRDÉSE MERÜLT FEL?
Az alábbi mezők segítségével egyszerűen és gyorsan felteheti azt:
Név:
Telefon:
E-mail cím:
Témakör:
Kérdés: